Interview met Patrick Somerhausen

FFG_Imact_VerticalFFGI

Funds For Good Impact wordt het 20ste lid van het Solifin-netwerk!

We zijn erg blij om een nieuw impactfonds te verwelkomen. Mede-oprichter Patrick Somerhausen legt uit waarom zijn organisatie lid wordt van Solifin.

 

Wie bent u en wat is uw rol in Funds for Good Impact?

Mijn naam is Patrick Somerhausen en ik ben medeoprichter van Funds For Good Impact.

Wat was uw motivatie om Funds for Good Impact op te richten en wat maakt het uniek?

Funds For Good is voortgekomen uit de ideeën van 2 maatschappelijk betrokken ondernemers die besloten hebben hun passie voor hun werk te combineren met hun menselijke waarden. Het belangrijkste doel van het bedrijf is het maximaliseren van de winst om zo 50% van de winst (met een minimum van 10% van het inkomen) uit te keren aan een sociaal project van Funds For Good Impact.

Funds For Good Impact voorziet gratis in de twee noodzakelijke behoeften van elke beginnende ondernemer: equity en coaching. De organisatie is van mening dat de combinatie van deze twee middelen deuren opent naar een veelbelovend ondernemend avontuur – dat op zijn beurt werkgelegenheid creëert en de welvaart in de samenleving vergroot.

Hoe slaagt uw organisatie tot nu toe in haar missie?

De activiteiten die Funds for Good Impact in staat stellen om inkomsten te genereren bestaan uit het verdelen van maatschappelijk verantwoorde kwaliteitsbeleggingsfondsen via financiële tussenpersonen (banken, verzekeringsmakelaars). Dankzij deze activiteit en het donatieproces genereert elke belegging in de producten van Fund For Good lokaal een concrete maatschappelijke impact. Tot september 2020 hebben we 535 ondernemers financieel ondersteund, voornamelijk in België, en we ontwikkelen ook nieuwe partnerschappen in Frankrijk.

Wat zijn uw belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren?

In België moeten we onze partnerschappen blijven versterken om onze financiering (leningen van eerbetoon) van sociale ondernemers te ontwikkelen. We willen er ook voor zorgen dat ons begeleidingsvoorstel efficiënt is voor zowel ondernemers als coaches. We geloven immers dat onze coaching het verschil kan maken naast onze financiële steun. We zijn ook actief bezig met de ontwikkeling van onze internationale partnerschappen, in Frankrijk en Spanje, en we zullen moeten kijken hoe we een soortgelijke aanpak in het buitenland kunnen garanderen.

Waarom was het voor jou belangrijk om je bij Solifin aan te sluiten en wat zijn je verwachtingen?

Omdat we ons steeds meer willen richten op het helpen van sociale ondernemers, is Solifin een belangrijke partner voor ons en we kijken er erg naar uit om lid te worden! Onze verwachting is om steeds meer sociale ondernemers in samenwerking met Solifin-leden (al met Crédal, Change, LITA.co, en meer!) een gratis financiering en coaching aan te bieden.