Interview met Olivier de Duve

InventuresII-square

Inventures II wordt het 21ste lid van het Solifin-netwerk!

We zijn erg blij om een nieuw impactfonds te verwelkomen. Olivier de Duve, CEO, legt uit wat hem aantrekt in Solifin.

Olivier de Duve | inventures

Wie bent u en wat is uw rol in Inventures II?

Ik ben Olivier de Duve, CEO van Inventures. Door gebruik te maken van mijn ondernemersachtergrond heb ik in 2011 samen met collega’s uit de juridische, financiële en impactsector Inventures SA opgericht. Dit was ons eerste sociale-impactfonds. Zes jaar later lanceerden we Inventures II, een impact risico-kapitaalfonds dat bedrijven financiert die de VN Sustainable Development Goals (SDG’s) ondersteunen.

Wat was je motivatie om met Inventures II te starten en wat maakt het uniek?

Bij Inventures zijn we er sterk van overtuigd dat de impact van de startende revolutie onze wereld fundamenteel verandert. Als innovators in de sector sinds 2011 streven we naar een meer verantwoorde financiële sector door het selecteren van duurzame projecten die een sterk en meetbaar financieel en maatschappelijk rendement opleveren. Het bevorderen van investeringen die winstgevend en duurzaam zijn, is van cruciaal belang voor het behoud van onze blauwe planeet en de mensheid in het algemeen voor de volgende generaties.

Hoe slaagt uw organisatie tot nu toe in haar missie?

Inventures II heeft met succes geïnvesteerd in innovatieve en impactvolle bedrijven die de UN SDG’s ondersteunen. We ondersteunen elke ondernemer bij het opstellen van een impactplan met een zeer strikte methodologie die is afgestemd op de wereldwijde normen en best practices. We werden in september 2020 geëerd met de Impact VC of the Year award van Environmental Finance voor onze impactstrategie en het high-touch proces met ondernemers.

Wat zijn uw belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren?

Onze belangrijkste uitdaging is om de bedrijven in onze portefeuille te helpen groeien en te schalen. Hoe sterker ze groeien, hoe groter hun impact.

Waarom was het belangrijk voor u om bij Solifin aan te sluiten en wat zijn uw verwachtingen?

Onze missie is om impact te creëren door gedreven en innovatieve ondernemers te stimuleren. Door ons bij Solifin aan te sluiten, kijken we ernaar uit om het impactnetwerk in België te versterken en de krachten te bundelen om impactondernemers te ondersteunen.